17 Σεπτεμβρίου 2013

Ακόμα δεν αρχίσαμε και "αρχίσαμε".

Δεν έχουμε μια εβδομάδα που ξεκινήσαμε το παλιό μας ξεχασμένο πρόγραμμα (ξύπνημα στις 7:00, σχόλασμα στις 2:10) και άρχισαν τα παρατράγουδα.
Λίγο η συγχώνευση του σχολείου μας που έγινε με γειτονικό σχολείο, λίγο ο υπερβολικά μεγάλος αριθμός των μαθητών στις τάξεις δεν ήθελε πολύ για να φουντώσει το πράγμα. Στην αρχή μέχρι κι εγώ είχα ξεγελαστεί και πίστευα πως όλα θα κυλάνε αρμονικά στο καινούριο περιβάλλον και πως θα υπάρχουν φιλικές σχέσεις ανάμεσα στους μαθητές των δύο σχολείων. Ε, λίγο θέλει; Έλλειψη βιβλίων κατεύθυνσης αλλά και γενικής παιδείας, έλλειψη καθηγητών για τα μαθήματα επιλογής, ασυνεννοησία μεταξύ των δύο σχολείων (καθώς άλλα παιδιά είχαν βιβλία και άλλα όχι) και φυσικά οι απεργίες των καθηγητών.

Και να 'μαστε εδώ, στην δεύτερη ουσιαστικά εβδομάδα της καινούριας σχολικής χρονιάς, έχοντας κάνει μάθημα λιγότερο από 14 ώρες. Χτες απεργία, σήμερα κατάληψη. Και τι κατάληψη!! Έχοντας τους κλασικά υποτειθέμενους γνώστες της πολιτικής μαθητές να προσπαθούν να συντονίσουν ένα ολόκληρο σχολείο. "Ψηφίστε υπέρ!" , "Χαζός είσαι και θα ψηφίσεις κατά; Θες να κάνουμε μάθημα;" Όπα ρε φίλος, μπορεί εσύ να μην ενδιαφέρεσαι για το μέλλον σου και να μην θες να διαβάσεις αλλά τι σου φταίμε εμείς οι άλλοι που παλεύουμε και το προσπαθούμε για έναν βαθμό; Φύλαξε την άποψη σου για τον εαυτό σου ειδικά όταν είναι ΜΠΟΥΡΔΑ.

Όποιος πρόλαβε να πιστέψει πως αυτή η κατάσταση θα είναι ένα απλό παρελθόν ας το ξανασκεφτεί. Τα μαθητούδια των δύο πλέον ενωμένων λυκείων επιβάλλουν και δεύτερη συνεχόμενη κατάληψη, και τρίτη και τέταρτη καθώς όπως λένε η διαδικασία της ψηφοφορίας θα γίνεται κάθε μέρα για όσο πάει. Να βάλω μια παρένθεση και να πω πως φυσικά και δεκαπενταμελές ΔΕΝ υπάρχει ακόμα, τώρα για το ποιος παίρνει αυτές τις αποφάσεις ας σας αφήσω να το σκεφτείτε εσείς.

Ας ευχηθούμε να έχουμε καλά ξεμπερδέματα και μια καλή σχολική χρονιά.!

2 σχόλια:

 1. Καλά, συγχωνευτήκατε; Αυτό είναι δράμα! Και το δικό μου σχολείο είναι μικρό και είχε ακουστεί κάτι παρόμοιο, μα ευτυχώς δεν έγινε τίποτα γιατί θα έκανα χαρακίρι.. Αναρωτιέμαι εσύ πως αντέχεις με όλο αυτό το μπάχαλο! Την απεργία θα ήθελα να την αφήσω ασχολίαστη. Αυτή την εβδομάδα τα νεύρα μου είναι τσατάλια! Ωστόσο, τι τάξη πας; Αν δεν είσαι Τρίτη, χαλάρωσε με τις καταλήψεις.. Αν πάλι είσαι Τρίτη, βάλε φωτιά σε όσους οργανώνουν την κατάληψη και μπες να κάνεις μάθημα!!!! Εγώ που τελειώνω φέτος δεν μπορώ να το διανοηθώ ότι έγινε πενθήμερη απεργία πόσο μάλλον να γινόταν και κατάληψη!
  Αυτά είχα να πω..με ενέπνευσε το άρθρο σου για να πω την αλήθεια!
  Φιλιά πολλά και καλή σχολική χρονιά να έχουμε!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Δυστυχώς ναι, συγχωνευτήκαμε, κι εγώ δεν μπορείς να φανταστείς πόσα νεύρα είχα στην αρχή, εσύ τουλάχιστον γλίτωσες! Και φυσικά η απεργία συνεχίζεται..τραγικές καταστάσεις αν και ευτυχώς οι περισσότεροι από τους καθηγητές μας πλέον σταμάτησαν να απεργούν.. Ευτυχώς για μένα είμαι Δευτέρα λυκείου οπότε κάπως τα βολεύουμε. Αν ήμουν τρίτη σαν κι εσένα φυσικά και θα είχα εκνευριστεί οπότε σε κατανοώ απόλυτα! Η ειρωνεία είναι πως η κατάληψη γινόταν από παιδιά της τρίτης λυκείου αλλά από τα αποτελέσματα ψηφοφορίας σήμερα καταλήξαμε πως οι περισσότεροι είναι κατά του κλείσιμου του σχολείου (να λέμε κι ένα πάλι καλά).. Υπομονή και όλα θα μπουν σε έναν δρόμο :)

   Διαγραφή