27 Μαρτίου 2013

Θα το μετανιώσεις..

"Θα σε κάνω να το μετανιώσεις αυτό!"

Κάπως έτσι τελείωσε μία ιστορία αγάπης και ίσως παράλληλα και μίσους.
Ήταν βραδάκι όταν ακούσαμε τις πρώτες φωνές και όλοι βγήκαμε στα μπαλκόνια μας έντρομοι γεμάτοι περιέργεια για το τι γινόταν και ποιος φώναζε με τόση μανία.
Οι δύο φωνές διαπερνούσαν τα διπλά παράθυρα του διαμερίσματος και με ευκολία μπορούσα να ακούσω πως μια κοπέλα ζητούσε βοήθεια και έναν άντρα να την βρίζει με τις χειρότερες λέξεις.
"Ακόμα δεν το παραδέχεσαι παλιοπουτάνα.". Η γειτονιά είχε ξεσηκωθεί και όλοι βρισκόμασταν στα μπαλκόνια μας παρακολουθώντας με απορία την δραματική σκηνή. 
Ο άντρας χαστούκιζε με δύναμη τη γυναίκα και φαινόταν να έχει θράσος που δεν είχα ξαναδεί. Όλοι φώναζαν από τα μπαλκόνια τους να την αφήσει και μερικοί περαστικοί κινήθηκαν προς τον άντρα ώστε να τον κάνουν να σταματήσει. Χωρίς ίχνος οίκτου πάνω του όρμηξε στην κοπέλα και συνέχισε να την βρίζει και να την σπρώχνει ώσπου βρέθηκε  στο πάτωμα με μελανιές στο πρόσωπο και γρατσουνιές στα χέρια της.
"Αυτό που μου έκανες θα το μετανιώσεις!"
"Ναι ε;"
Η κοπέλα παρ' όλο την αδύναμη θέση της συνέχιζε να τον προκαλεί υποστηρίζοντας τον εαυτό της και με αυτό τον τρόπο έδινε την εντύπωση πως δεν είχε τύψεις για ό,τι είχε κάνει.
Καθηλωμένοι όλοι από την εικόνα είδαμε τον άντρα τελικά να μπαίνει στο αυτοκίνητο του και να φεύγει λέγοντας για ακόμα μία φορά στην κοπέλα ότι θα το μετανοιώσει. 
Τρέξανε όλοι να βοηθήσουν την κοπέλα που ήταν σε λυγμούς ανήμπορη να δώσει εξηγήσεις και να ακούσει τις συμβουλές των γύρω της για καταγγελίες και μηνύσεις 
Μία ιστορία έρωτα και μίσους σήμερα είχε ήδη τελειώσει. Στο έρημο σοκάκι της οδού Αθανάτων 7..
Δεν έμαθα ποτέ τον λόγο του τσακωμού, ούτε τον λόγο που εκείνος ο εκτός ελέγχου άντρας είχε φερθεί έτσι στον πιθανό έρωτα της ζωής του.
Πόσο μάταιο και παράλληλα οδυνηρό ένα τέτοιο τέλος..
Αυτοί οι δύο άνθρωποι είχαν γίνει μια ιστορία που δεν ήξερα την αρχή της αλλά δυστυχώς δεν είχα προλάβει να προβλέψω ένα όμορφο τέλος καθώς το τέλος γι αυτούς ήταν προδιαγεγραμμένο και τόσο μα τόσο άδικο. Άρχισα να κάνω τις δικές μου σκέψεις και να προσπαθώ να φανταστώ το τι είχε γίνει. Η αλήθεια όμως είναι πως οτιδήποτε και να είχε συμβεί πριν απο αυτή την ημέρα, το είχαν ξεχάσει πλέον και οι δυο τους.
Είναι ακατανόητο πως δύο άνθρωποι που είναι ερωτευμένοι μπορούν να καταλήξουν σε μια κατάσταση σαν κι αυτή..
Είναι ακατανόητο πως ο έρωτας και η αγάπη μπορεί να μεταλλαχτεί σε μίσος και ανάγκη για εκδίκηση..
"Αυτό θα το μετανιώσεις!"


-Μ 

4 σχόλια: