22 Μαρτίου 2014

Όταν το κορίτσι δεν παίρνει το αγόρι

Και τι γίνεται όταν το κορίτσι δεν παίρνει το αγόρι;
Αγαπητή φίλη, ξέρεις πολύ καλά πως για να αποφασίσει ένα κορίτσι να εξωτερικεύσει αυτά που νιώθει για κάποιον πρέπει να είναι ή χαζή ή μεθυσμένη. Παρ' όλα αυτά shit happens. Και για να βάλω τον εαυτό μου μέσα στις χαζές (γιατί μεθυσμένη δεν ήμουν) να σας ανακοινώσω πως την πάτησα.

Όταν, λοιπόν, είσαι ερωτευμένη, ενθουσιασμένη, αγαπάς ή οτιδήποτε άλλο η καλύτερη λύση είναι απλά να το δείξεις στο ενδιαφερόμενο άτομο. Τον πλησιάζεις, του χαμογελάς, του μιλάς, τον πειράζεις, τον προκαλείς αλλά προς Θεού, μέχρι εκεί. Κυρίως όταν δεν σου έχει δείξει συγκεκριμένα σημάδια ανταπόδοσης. Κι αυτό γιατί; Γιατί σε καμία περίπτωση δεν θέλουμε να πληγωθείς με τον χειρότερο τρόπο. Και το σενάριο να του πεις όσα νιώθεις και απλά να σηκωθεί και να φύγει θεωρείται κατακριτέο και απαράδεκτο.

Να σε ενημερώσω όμως πως υπάρχει και άλλη πιθανή εκδοχή της ίδιας ιστορίας. Όταν κάνεις μακακία και τον πλημμυρίσεις με όλα τα συναισθήματα που έχεις στην μικρή, ανυπόμονη καρδούλα σου μάντεψε πόσο γρήγορα θα τα ξεχάσεις όλα. Εντάξει, ίσως όχι στο δευτερόλεπτο. Όταν δεν θα υπάρξει ανταπόκριση θα πονέσεις, θα κλάψεις, θα χτυπηθείς κάτω αλλά όταν εν τέλη νιώσεις καλά με τον εαυτό σου θα πεισμώσεις και υπάρχει περίπτωση φίλη μου να σταματήσεις να νιώθεις όλα αυτά που ένιωθες. Απίστευτο; Κι όμως το έχω ζήσει.

Σε ένα παράλληλο σύμπαν που όλα είναι αρμονικά πλασμένα, που υπάρχει έρωτας με ανταπόκριση, που είναι ζωγραφισμένες παντού καρδούλες και lollipops τη στιγμή που θα του πεις αυτά που αισθάνεσαι θα σε αρπάξει, θα σε φιλήσει μπροστά σε όλους (δείγμα του πάθους του) και θα ζήσετε εσείς καλά κι εμείς καλύτερα. Αλλά επειδή το ξέρω πως ονειροπόλησες να σε ενημερώσω πως κάτι τέτοιο γίνεται μόνο σε Αμερικάνικες ταινίες κακής παραγωγής και σκηνοθεσίας. (Seriously?)

Οοοοοταν λοιπόν το κορίτσι δεν παίρνει το αγόρι απλά προχωράει παρακάτω. Είναι πολύ σημαντικό να ξεσπάσεις με οποιοδήποτε τρόπο. Αν θες να το συζητήσεις, συζήτησε το αν δε θες, μην το κάνεις. Δεν θα σε κατηγορήσει κανείς και δεν θα σου πουν πως έκανες λάθος για την πράξη σου. Παρ' όλα αυτά βρίσκω επίσης σημαντικό να προσπαθήσεις να μην νιώθεις μειονεκτικά και ευάλωτη ειδικά όταν βρίσκεσαι κοντά του. Δεν έκανες πια και έγκλημα ούτε θα πρέπει να ντρέπεσαι.
Θυμήσου πως όλα γίνονται για κάποιο λόγο.
Εντελώς αντικειμενικά μιλώντας ε.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου