25 Ιανουαρίου 2014

Όλα θα πάνε καλά, θα δεις

Κακά τα ψέματα, ποιός είναι ικανός να διαβάσει Σαββατιάτικα πρωί πρωί, πόσο μάλλον απόγευμα; Ρε τα Σάββατα δεν είναι για διάβασμα, είναι για μια βόλτα στην όμορφη Αθήνα.

Τι κι αν γράφεις αύριο το πρωί; Πάλι θα πατώσεις στην Άλγεβρα και στο διαγώνισμα της Δευτέρας στη Χημεία. Δε βαριέσαι..χημεία είναι (μπλιαχ). Έξω ο κόσμος εκλιπαρεί να τον δεις, σε φωνάζει και σου λέει να ΖΗΣΕΙΣ επιτέλους! Παράτα για μια μέρα τον Hornerάκο και τα αλκάνια γαμώτο.

Διαβάζεις, διαβάζεις και δεν επιβραβεύεις καθόλου τον εαυτό σου. Δεν διασκεδάζεις πια, δεν έχεις χρόνο για σένα, πλέον ούτε νύχι δεν μπορείς να βάψεις γιατί η αγγλικού θέλησε να σε ξεπατώσει στις ασκήσεις γκρινιάζοντας πως πρέπει να βάλεις σε δεύτερη μοίρα τα μαθήματα του σχολείου.

Ω Θεέ μου άλλος ένας χρόνος. Άλλος ένας χρόνος για να αρχίσω να ζω. Φοιτητική ζωή, μεγάλα όνειρα. Θες τόσα να κάνεις αλλά προς το παρόν είσαι φυλακισμένος σε 4 τοίχους που είναι έτοιμοι να πέσουν πάνω σου. Και ρε Μαριάννα στην τελική κάθεσαι και διαβάζεις για ώρες, δίνεις τα πάντα και δεν το εκτιμάει κανείς. Πάντα όλοι θέλουν κάτι παραπάνω από σένα. Δεν σε νιώθουν και δεν σε καταλαβαίνει κανείς.

Κάνε μια βόλτα, πήγαινε στο bazaar βιβλίου στην Αθήνα, μόνη. Χαλάρωσε και δες τον κόσμο πιο καθαρά. Πες αυτά που αισθάνεσαι, κάνε αυτά που θες. Πήγαινε σε καινούρια μέρη που θα σε ενθουσιάσουν, φλέρταρε με τη νύχτα και περιπλανήσου στα σοκάκια της Πλάκας.

Ζήσε για σένα και όχι για τους άλλους, ευχαρίστησε τον εαυτό σου και πέτυχε τους στόχους σου. Έχεις μεγάλα όνειρα και καθόλου χρόνο. Θα δεις, θα τελειώσουν όλα πριν το καταλάβεις. Θα δώσεις κι εσύ Πανελλήνιες και θα πετύχεις. Θα βάλεις καινούριους στόχους και φυσικά δεν θα επαναπαυτείς. Όλα θα πάνε καλά, θα δεις.


1 σχόλιο:

  1. Σιγουρα θα πάνε όλα καλά! Πιστεψε με, καταλαβαινω απόλυτα πώς νιώθεις. Και δυστυχώς όταν μεγαλώσουμε αυτό που θα θυμόμαστε θα ειναι τα πήγαιν ελα σε κάθε ειδους μαθημα! Απλά ό,τι κι αν κάνεις καν το για σένα. Καλώς ή κακώς στο τέλος μόνο ο εαυτός μας μένει για παρέα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή